Från söder till norr så öppnar golfklubbarna upp sina banor för spel. Det kan av naturliga skäl se annorlunda ut i olika delar av vårt avlånga land. Längst i söder så börjar sommartemperaturer visa sig medans längst i norr så kan det ligga snö kvar än. Men det går fort nu och längtat till golfen är stor hos de flesta.

Golfutrustningen

Om din golfklubb har öppnat för säsongen så utgår vi från att du redan tittat över din golfutrustning. Om inte så är det hög tid att se över hur det står till med den. Det kan vara något som behöver kompletteras upp både med kläder och golfutrustning. Kanske den golfbag som du länge haft börjat sjunga på sista versen och det behövs en ny för förvaring av dina golfklubbor. Det finns stora fördelar att tidigt innan säsongen börjar kolla igenom vad som behövs när golfsäsongen börjar. Så när din golfklubb slår upp portarna och det är premiär så är du redo och väl förberedd på spel.

Golfträningen

Vi förmodar att du har gjort din hemläxa under vinterhalvåret och hållit igång med träningen. Både din kondition och dina puttar kan du ju träna hemmavid. Många gånger så gäller det att vara kreativ och hitta träningsmoment som kan förbättra ditt golfande. Din golfklubb kanske har investerat i en simulator där ni som medlemmar kan få träna på swingen. Det gäller att hitta träningsmöjligheter som gör att man inte står platt när golfsäsongen börjar. Att träna din kondition är aldrig fel oavsett om du spelar golf eller inte. Med en bra kondition så orkar du med alla 18 hål galant till sommaren.