Så klart så kan det se olika ut hur pass fort eller lång tid det tar att spela en golfrunda. Men om du ska spela alla 18 hål så får du räkna med 4 timmar på ett ungefär. Det går ju naturligtvis att bara spela halva banan, det vill säga 9 hål och spela dessa på halva tiden, två timmar. Går du alla 18 hål så kan det behövas fyllas på med energi under ditt spel.

Vissa golfbanor är byggda så vid nionde hålet så är man så pass nära klubbhuset och någon kiosk så man kan köpa sig något där. Man kan ju så klart packa med något i golfbagen som man kan äta när man känner suget komma. Det är ju inget som tvingar dig att gå alla hål på en golfbana om du skulle bli allt för hungrig vid trettonde hålet och går upp till klubbhusets restaurang för en måltid. Det kan vara jobbigt att spela om man är för sugen på något ätbart.

Annat som kan spela in på hur lång tid en golfrunda tar är så klart din färdighet. Ju bättre du är desto snabbare tar det att spela klart hela golfbanan. Men också väder och vind kan spela in. Även andra spelare kan spela in hur pass fort man kan spela sin runda. Det hör till normalt hyfs att släppa förbi spelare som är snabbare på sitt golfspelande. Samtidigt så kan det vara trevligt att i lugn och ro få spela sin golf utan stress att hinna med det hela på en viss tid.