Den största fördelen är att du får förbättrade mentala färdigheter. Beslutsfattande, koncentration och visualisering förbättras genom att spela golf, enligt forskning i Journal of Sports Sciences.

Dessutom får du ett hälsosammare hjärta. En studie visade att golfare sänkte sina nivåer av dåligt LDL-kolesterol samtidigt som de behöll sin goda HDL-kolesterol stabil (men bara de som bar sina egna klubbor). Gold ger en stark kärna (rygg och ryggrad). Bra golfare använder sin mage för att skydda ryggraden från de extrema krafter som genereras av svingen, och för att öka deras kraft. Golf ökar din uthållighet också. På en typisk 18-håls runda går du mellan 8–9 km.

Nackdelen med golf är kostnaden. Golf är inte billigt – även med budgetpaket har du fortfarande lektioner, klubbmedlemskapskostnader och avgifter för greenen. Dessutom kan du få ryggproblem. Ryggsmärtor och liknande skador står för de flesta skador bland golfare, vilket påverkar även en av två amatörer vid någon tidpunkt. Dessutom har golf en aningen snobbig och elitistisk bild. Det är svårt att övertyga vissa människor, både inom och utanför sporten, att golf inte bara är för rika män. Dessutom, lustigt nog, gör handikappsystemet det till en av de mest jämna sporterna runt om i världen. Golf kan dessutom ta upp mycket tid. Det är viktigt att öva, men överdriv inte. Eventuella möjligheter att träna är värda att ta, men kom ihåg att de måste tjäna ditt syfte – oavsett om det är att korrigera ett svingfel eller identifiera ett annat fel. Kom ihåg att det är kvalitet, inte kvantitet, som räknas.